Sunrise Medical acquireert de mobiliteitsdivisie van Handicare

4/08/2015

Sunrise Medical heeft vandaag de overname aangekondigd van de mobiliteitsdivisie van Handicare, gevestigd in Helmond (Nederland). Dit volgt op de overname van Sunrise Medical door Nordic Capital aangekondigd in juni 2015.

De productlijnen die overgenomen worden van Handicare zijn beperkt tot de mobiliteitsproducten zoals rolstoelen, scootmobielen en rollatoren. Alle andere producten zoals trapliften, badkameroplossingen, transferhulpmiddelen, autoaanpassingen, etc maken geen deel uit van deze transactie.

Handicare Mobility met divisies in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Canada, zullen de geografische reikwijdte en het productaanbod van Sunrise Medical vergroten. Sunrise Medical zal na de transactie een jaarlijkse omzet van meer dan € 400 miljoen kennen, waarmee de leidende positie als grootste fabrikant van premium mobiliteitsproducten wordt verstevigd.

Thomas Rossnagel, President & CEO van Sunrise Medical, is enthousiast over de mogelijkheden welke deze acquisitie met zich meebrengt. “Sunrise Medical heeft de afgelopen
5 jaar een sterke groei laten zien, zowel organisch als middels strategische belangrijke, succesvolle acquisities. De overname van de mobiliteitsdivisie van Handicare past commercieel gezien perfect. Zowel geografisch als vanuit product perspectief is Handicare Mobility zeer complementair aan Sunrise Medical.”

Johan Ek, Handicare’s voorzitter en waarnemend CEO, voegde hieraan toe: “Sunrise Medical is een perfect thuisbasis voor verdere succesvolle ontwikkeling van onze mobiliteitsdivisie. De Handicare groep heeft nu de kans om verder te focussen op investeren en groei in onze overige segmenten.”

De intentie van Sunrise Medical is om de aankomende 12 – 18 maanden te gebruiken om de mobiliteitsdivisie van Handicare te integreren. Om een soepele overgang te vereenvoudigen is een merk licentieovereenkomst getekend, waardoor Sunrise Medical de merken en logo’s van Handicare mobiliteitsproductlijnen voor een afgesproken periode mag blijven gebruiken. Alle andere product gerelateerde merken, namen, rechten en intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Handicare mobiliteitsdivisie zullen overgedragen worden aan Sunrise Medical bij de definitieve sluiting van de overeenkomst, welke naar verwachting eind september 2015 zal gaan plaats vinden.

De waarde van de transactie wordt niet bekend gemaakt.

  

Voor verdere informatie:

Sunrise Medical
Julia Mattern
Tel:  49 7253 980204
e-mail: j.mattern@sunrisemedical.de  

Handicare
Malin Wikberg
Tel: +46 72 232 17 11
e-mail: malin.wikberg@handicare.se

 

Over Sunrise Medical

Sunrise Medical is een wereldleider in ontwikkeling, ontwerp, productie en distributie van manuele rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen, alsook standaard en op maat gemaakte zit- en positioneringsystemen. Sunrise Medical produceert haar producten in eigen fabrieken in de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en China. Hun belangrijkste producten, worden onder de eigen merken Quickie, Sopur, Zippie, Breezy, Sterling en Jay op de markt gebracht en verkocht via een netwerk van dealers en distributeurs in meer dan 130 landen. Het bedrijf is gevestigd in Malsch, Duitsland met een Noord-Amerikaans hoofdkantoor in Fresno, Californië en telt wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers. Voor verdere informatie zie www.sunrisemedical.com.

 

Over Handicare

Handicare is opgericht in 1986 en levert hulpmiddelen voor ouderen en lichamelijk gehandicapten. De producten zijn onder andere rolstoelen en thuiszorgproducten (zoals trapliften), badkamer oplossingen, transferhulpmiddelen en autoaanpassingen. De producten van Handicare worden wereldwijd gedistribueerd via een uitgebreid netwerk van professionele dealers en distributeurs in 30 landen. Via de dochteronderneming Puls, is de groep ook marktleider in de verkoop van kapitaalgoederen en materialen voor ziekenhuizen en instellingen in Noorwegen. Handicare heeft het hoofdkantoor in Kista, Zweden, en heeft dochtermaatschappijen in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, Engeland, België, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Voor meer informatie zie www.handicare.com.

Tags: