Transfer- en tilhulpmiddelen

Handicare is dé complete oplossing die voorziet in het merendeel van de transferbehoeften van de zorgvrager. Van de meest eenvoudige tot de meest complexe scenario’s, van der lichtste tot de zwaarste omstandigheden. Het concept bevat producten voor vier verschillende categorieën transfers:

  • Transfers: hulpmiddelen om zorgvragers tussen twee locaties te verplaatsen.
  • Positioneren: hulpmiddelen om zorgvragers op dezelfde locatie te herpositioneren.
  • Begeleiden: hulpmiddelen ter ondersteuning bij het bewegen, bijvoorbeeld tijdens het oefenen van zit-naar-stand- of looptraining
  • Tillen: hulpmiddelen voor het manueel en mechanisch tillen van zorgvragers

Het juiste hulpmiddel in de juiste situatie

Handicare biedt oplossingen voor bijna alle transfersituaties. Wij bieden hulpmiddelen van manuele transfers tot complete oplossingen voor mechanisch tillen. Dit zorgt voor een hulpmiddel dat aansluit bij de functionele mogelijkheden van de zorgvrager, van actief tot passief.

Verbetering van de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van de zorg

De filosofie achter Handicare is gebaseerd op preventie en vermindering van blessures en incidenten bij transfers. Tegelijkertijd biedt het de zorgvrager een groter gevoel van zelfstandigheid en waardigheid.

Significante kostenbesparing

Door een combinatie van opleiding, training en een complete assortiment van efficiënte transferhulpmiddelen biedt Handicare een verbetering van zorg en tegelijkertijd tot aanzienlijke kostenbesparingen.