Badkameroplossingen en accessoires van Handicare

Naar het toilet gaan, douchen en baden zijn privé aangelegenheden die mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven doen. Deze zelfstandigheid moet wel veilig zijn , bijvoorbeeld voor gebruikers van rolstoelen. Het hele ontwerp van de badkamer en keuze van geschikte hulpmiddelen moet zorgvuldig gebeuren.  Voor gebruikers  die minder mobiel zijn geworden bijvoorbeeld door verminderde kracht en balans bij het opstaan en gaan zitten van het toilet kan dit best lastig zijn. Baden of douchen kan veel energie kosten en onveilig zijn.

Simpele aanpassingen zoals het verhogen van het toilet en het bieden van extra steun op de juiste plaats maken het mogelijk deze handelingen langer zelfstandig en veilig te blijven doen.  Een stevige wandgreep of een zitje in de douche kunnen ondersteuning bieden bij het douchen, afdrogen en aankleden. Dit vermindert de stress en vergroot de veiligheid bij de dagelijkse verzorging.

Badkameroplossingen voor een toegankelijke,  veilige en mooie badkamer
LinidoSolutions™ is Handicare’s eigen merk voor producten die de zelfstandigheid van de gebruiker vergroten, veiligheid en comfort in badkamer, douche en toilet; thuis en de zorg.
Handicare is een breed assortiment van veilige, praktische, duurzame en ergonomisch vormgegeven hulpmiddelen met een moderne vormgeving. De producten worden aan de wand gemonteerd evenals de accessoires. Ze geven uw badkamer een mooie uitstraling.

Met Handicare kan iedereen het comfort van veiligheid ervaren.

Douchen, baden en toiletbezoek
Handicare biedt ook een groot aantal gemakkelijke en praktische hulpmiddelen voor een veilige en comfortabele badkamer of toilet zonder dat u uw badkamer of toilet permanent hoeft aan te passen. Het assortiment bestaat uit een breed pakket aan douche- en toilet stoelen, verrijdbare douche/toilet stoelen, zelfrijders, kantelbare stoelen en douchebrancards. Deze zijn verkrijgbaar in vele varianten zodat er altijd een stoel is die zowel bij de gebruiker als de zorgverlener past.